UREĐENJE BEBINE SOBE

Slika na kojoj se prikazuje zid, na zatvorenom, pod, soba Opis je automatski generiran

Dolazak prinove u obitelj predstavlja veliku sreću i radost za roditelje, ali i za cijelu obitelj. Upravo zbog toga uređenje i organizacija bebine sobe predstavlja veliki izazov budućih roditelja. Često ni sami nisu sigurni što im je sve potrebno kako bi prostor najbolje prilagodili bebi, ali i sebi. U nastavku Vam donosimo nekoliko savjeta kako bi Vam barem malo olakšali taj zadatak.

Budući da je bebina soba mjestu u kojem će beba provoditi najviše vremena tokom prvih mjeseci života, treba posebno voditi računa o tome da uređenje treba zadovoljiti funkcionalne, estetske ali i sigurnosne kriterije. Važno je prilikom uređenja voditi računa o stvarima koje su bitne za zdravlje i pravilan razvoj bebe.

Prostorija bi trebala biti dobro osvjetljena, a sve stvari u njoj raspoređene tako da su uvijek na dohvat ruke. Sobu bi trebalo redovito provjetravati, a optimalna temperatura u sobi bi trebala biti 22 stupnja. Zrak ne smije biti suh, tako da na radijatoru uvijek treba držati posudu s vodom ili kupiti ovlaživač zraka.

Osnovni namještaj koji Vam je potreban za bebinu sobu su krevetić, komoda za presvlačenje i ormar za odlaganje bebine odjeće i pelena.

Ukoliko u sobi imate dovoljno mjesta bilo bi dobro da stavite udobnu fotelju na kojoj ćete bebu moći dojiti, uspavljivati ili se odmarati dok beba spava.

Posebnu pažnju treba posvetiti izboru krevetića. Pri tome svakako provjerite postoji li mogućnost podizanja i spuštanja podnice i ogradice. Dobro je da krevetić u dnu ima ladicu, koja je idealno rješenje za spremanje bebinih stvari. Uz krevetić važno je odabrati madrac pravilne veličine, a bilo bi dobro kada bi madrac imao i antialergijsku zaštitu.

Kod položaja krevetića vodite računa da se on ne nalazi u blizini radijatora ili na propuhu, te da je dovoljno odmaknut od vrata i prozora. Iznad krevetića možete staviti baldahin koji će Vam ujedno poslužiti i kao sjenilo, ako je u sobi velika koncentracija dnevne svjetlosti, a uz to će zaštititi dijete od komaraca i drugih insekata tijekom ljetnih mjeseci.

Slika na kojoj se prikazuje na zatvorenom, bijelo, dječji krevetić, namještaj

Opis je automatski generiran

Komoda za presvlačenje je vrlo praktična i koncipirana je tako da na jednom mjestu imate podlogu za presvlačenje, mjesto za odlaganje pelena, maramica, odjeće.

Nakon što nabavite osnovne komade namještaja za bebinu sobu, razmislite i o detaljima koji će ukrasiti sobu i dati joj dašak orginalnosti.

Za boju zidova birajte nježne, nenametljive, pastelne boje koje pridonose osjećaju mira, nježnosti i lakoće. Zidove također možete ukrasiti tapetama koje su danas vrlo moderne.

Pod pokrijte tepihom, jer će beba vrlo brzo početi puzati, kablove odignite od podova, na utičnice stavite sigurnosne nastavke i osigurajte sve oštre rubove.

Zbog svoje praktičnosti, noćna lampa je svakako neizostavni dio dodatne opreme, a ujedno će sobi dati lijepi estetski ugođaj. Na kraju dodajte još poneki ukras kao npr. razne vrste slova i dekoracija za zid, kutiju za igračke i slično, te policu kako bi soba dobila finalni sjaj.

Prije uređenja pogledajte našu ponudu kvalitetnih i modernih krevetića i komoda vrhunskih talijanskih brendova na www.pcelica-babyoprema.hr.

Vaša Pčelica!