Opći uvjeti

Opći uvjeti definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na stranici pcelica-babyoprema.hr.
Izražene cijene su maloprodajne s PDV-om.
Valuta je hrvatska kuna (kn).

Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

Na stranici baby centra Pčelica navedene su karakteristike svih proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave koje vrijede u trenutku zaključene narudžbe.

Ukoliko dođe do promjena rokova dostave ili bilo koje druge važne okolnosti potrebne za izvršenje narudžbe, odmah ćemo Vas o tome obavijestiti.

Ukoliko niste sigurni kako izvršiti kupovinu, slobodno nas kontaktirajte na gore navedene podatke, rado ćemo Vam pomoći.
Robu ne isporučujemo na temelju potvrde o uplati, već tek nakon što uplata bude vidljiva na našem transakcijskom računu. Kod uplata u hrvatskim poslovnim bankama to je najčešće sljedeći radni dan, a u velikom broju slučajeva dva radna dana od dana uplate, a kod plaćanja u poslovnicama Hrvatskih pošta, minimalno dva radna dana nakon uplate.

Svi podaci koji se odnose na Vaš identitet tretirat će se u skladu sa važećim propisima o zaštiti osobnih podataka, uvijek uz maksimalnu zaštitu Vaše privatnosti i anonimnosti.

Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena objavljena na strancii nije ispravna ili je u međuvremenu promijenjena, zadržavamo pravo na izmjenu.

Baby centar Pčelica putem www.pcelica-babyoprema.hr internet stranice, kao prodavatelj i korisnik kao kupac sklapaju ugovor o kupoprodaji sredstvima daljinske komunikacije (putem emaila, putem obrazca za narudžbu, telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega).

Predmet i komercijalna svrha ugovora o kupoprodaji je narudžba tj. kupnja odabranog proizvoda putem internet prodaje www.pcelica-babyoprema.hr uz plaćanje cijene toga proizvoda (dalje: Ugovor).
Ponudu baby centra Pčelica za sklapanje Ugovora predstavljaju ovi uvjeti, koju korisnik kao kupac, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen uvjetima prihvaća.
Ugovor stupa na snagu i obvezuje ugovorne strane od trenutka prihvata ponude tvrtke baby centra Pčelica te uplatom po navedenoj ponudi od strane kupca.
U razumnom roku nakon sklapanja Ugovora, a najkasnije u trenutku isporuke proizvoda korisniku će biti dostavljena potvrda o sklopljenom Ugovoru, odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. stavka 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine br. 41/14.), ovi Uvjeti te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem o jednostranom raskid

Povrat robe

Ukoliko niste zadovoljni naručenim proizvodom, imate ga pravo vratiti uz predočenje računa i jamstvenog lista u roku od 7 dana.. Povrat novca u visini vrijednosti proizvoda izvršit ćemo Vam u roku 15 dana od dana primitka proizvoda. Proizvodi koje vraćate jer ste pri preuzimanju zaključili da ne zadovoljavaju Vaša očekivanja moraju, pri povratu, biti potpuno neoštećeni, bez prljavštine, u nepromijenjenoj količini, te u originalnoj ambalaži.

U slučaju povrata proizvoda ili slanja na servis zbog nekog nedostatka, proizvod mora biti čist i uz njega priložen opisan nedostatak, odnosno razlog vraćanja ili reklamiranja.

Jamstvo

Proizvod ima jamstveni list na kojem je označena dužina jamstvenog roka i uvjeti pod kojima se jamstvo priznaje. Jamstveni list se dostavlja s računom i uputama za uporabu.

Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun.

Jamstveni rokovi počinju teći od datuma kupnje proizvoda, tj. datuma na računu.
Oštećenja i promjene na proizvodima koje su posljedica nepravilnog korištenja i nepostupanja u skladu s uputama za uporabu i uvjetima iz jamstvenog lista nisu pokrivena jamstvom.

Servis ili zamjena proizvoda
Ako dođe do kvara proizvoda ili ga želite zamijenili za drugi, obavezno nas kontaktirajte, a mi ćemo u vlastitom trošku preuzeti reklamirani proizvod te ga dostaviti u ovlašteni servis.
Nakon servisa ili zamjene, popravljeni ili novi proizvod poslat ćemo na Vašu kućnu adresu .

Prigovori
Sukladno čl. 10. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. Nov. Br. 41/14), potrošač ima pravo na podnošenje pisanog prigovora u poslovnim prostorijama trgovca. Potrošač može pisani prigovor podnijeti i putem pošte na adresu: Baby centar Pčelica, Ivana Perkovca 9,10430 Samobor.. Pisani prigovor se može podnijeti i pute elektronske pošte na adresu maja@pcelica-babyoprema.hr. Na zaprimljene pisane reklamacije odgovaramo u zakonom propisanom vremenskom roku od 15 dana.

Jednostrani raskid ugovora
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda te ste sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

1. Računanje roka za jednostrani raskid ugovora
Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom pisanom izjavom poslanom poštom na adresu Baby centar Pčelica, Ivana Perkovca 9, 10430 Samobor, u kojoj ćete navesti svoje ime, prezime, adresu, broj telefona i adresu elektroničke pošte. Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

2. Povrat uplaćenog iznosa
Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora i robu navedenu u odluci. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

3. Povrat robe
Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama, na adresu Baby centar Pčelica, Ivana Perkovca 9, 10430 Samobor.

4. Troškovi povrata robe
Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

5. Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe
Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Baby centar Pčelica određuje umanjenje vrijednosti vraćenih proizvoda nakon primitka proizvoda i pregleda iste te o tome obaviještava kupca.

Informacije na web trgovini
Baby centar Pčelica ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju. Za sve dodatne informacije kontaktirajte odjel prodaje maja@pcelica-babyoprema.hr. U slučaju pogreške krivo isporučeni proizvod zamijenit ćemo ispravnim o našem trošku ili napraviti povrat novaca.

Uvjeti korištenja
Stranica www.pcelica-babyoprema.hr je u vlasništu Pčelica obrt za trgovinu, Kralja Zvonimira 6, 33515 Orahovica. . Za vrijeme korištenja primjenjuju se ovdje navedena pravila i Uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. Zadržavamo pravo promjene ovih pravila i Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

Vaš korisnički račun
Ako koristite ove stranice, Vi ste odgovorni za povjerljivost vašeg korisničkog računa – korisničkog imena, lozinke i ostalih osobnih podataka kao i za restrikciju pristupa Vašem računalu. Vi prihvaćate odgovornost za sve aktivnosti koje se izvedu koristeći Vaš korisničko ime i lozinku.

Elektronička komunikacija
Kada posjetite www.pcelica-babyoprema.hr ili nam pošaljete elektronsku poštu (e-mail), s nama komunicirate elektronski. Ovime pristajete na elektronsku komunikaciju s nama. Mi s Vama komuniciramo putem e-maila ili uz pomoć informacija na stranicama www.pcelica-babyoperma.hr. Ovime pristajete na sva pravila, upozorenja, obavijesti i ostale poruke putem kojih mi komuniciramo s Vama. Nije dozvoljeno korištenje neispravnih ili tuđih e-mail adresa, impersonizacija druge osobe i/ili organizacije ili bilo kakvo drugačije navođenje na krivi izvor sadržaja i komunikaci