SVE DOBROBITI VRTIĆA (OGRADICE) ZA BEBU

Vrtić za bebu je neizostavan dio opreme za bebu, koji će Vašem mališanu pružiti siguran prostor za igru i zaštiti ga od opasnosti koje vrebaju u kući.

Prilikom odabira vrtića potrebno je obratiti pažnju na to da mora biti funkcionalan, odnosno da djetetu mora pružiti udoban, odvojen prostor, ali i sigurnost.

Korištenjem vrtića za igru pomoći ćete mališanu u učenju samostalnosti, te kako se nositi s kratkom razdvojenošću od roditelja. Odvojeni prostor za igru također pogoduje oblikovanju dobrih navika i reguliranju dnevnog ritma.

Najbolje vrijeme za nabavu vrtića je kada dijete počinje pokazivati samostalnu tjelesnu aktivnost, odnosno počinje puzati, prevrtati se, hodati.

Prije nego što mališana prvi put stavite u vrtić bilo bi ga dobro postepeno navikavati na novi komada namještaja, tako da se zaigrate zajedno s njim, a tek onda ga postepeno ostavljati samog.

Osnovno je pravilo da bi dijete vrtić trebalo doživljavati kao prijateljsko, lijepo mjesto za igru,pa bi ga tamo trebalo staviti samo kada je dobro raspoloženo.

Kako bi vrijeme provedeno u vrtiću bilo privlačno djetetu možete njegovu unutrašnjost samostalno opremiti zanimljivim, interaktivnim igračkama koje će privući pozornost znatiželjnog mališana.

U vrtić nikako ne stavljajte igračke sa sitnim dijelovima koje bi dijete moglo progutati.

Potrebno je da vrtić bude prostran, širok i daje djetetu slobodu kretanja i igre.

Prilikom kupovine vrtića, važno je obratiti pažnju na to da li je pojedini model opremljen kotačima, kako bi njegovo premještanje bilo jednostavnije.

Vrtići često dolaze u setu sa madracem koji mališanu omogućuje slobodno stajanje te ga istovremeno štiti od bolnih padova.

Pojedini modeli vrtića mogu biti opremljeni ručkama koje će biti vrlo korisne u učenju samostalnog ustajanja i hodanja.

Na www.pcelica-babyoprema.hr pogledajte ponudu vrtića za bebe i izaberite onaj koji će najbolje odgovarti Vašem mališana.

Vaša Pčelica!