STERILIZACIJA BOČICA I SISAČA

Ukoliko hranite bebe na bočicu neophodno je pravilno oprati i sterilizirati opremu za hranjenje nakon svakog hranjenja.

Do šestog mjeseca života djeteta sterilizacija je obavezna, budući da dječji organizam nije dovoljno jak da bi se samostalno othrvao raznim infekcijama, a imunološki sustav nije dovoljno razvijen i nema potrebna antitijela.

Većina roditelja produljuje razdoblje sterilizacije do navršene godine dana djeteta i tek tada postepeno prestaju sa sterilizacijom kako ne bi izazvali šok za imunološki sustav djeteta.

Tri su načina na koja se mogu sterilizirati dude i bočice za bebe:

1. Kuhanje

Najjeftiniji i najstariji način. Bočice i sisače treba isprati pod mlazom tekuće vode i uroniti u ključalu vodu na 10 min. Potom ih ostaviti da se osuše na zraku.

2. Kemijska sterilizacija

Bočice i sisače treba uroniti u posebnu tekućinu za sterilizaciju na dva sata, a potom ih isprati pod tekućom vodom.

3. Sterilizacija parom

Moderna, učinkovita i brza metoda sterilizacije.

Električnom sterilizatoru se dodaje određena količina vode, nakon čega se u njega uranjanju predmeti kojima je potrebna sterilizacija.

Sterilizator za mikrovalnu pećnicu ima sličan princip rada kao i električni sterilizator, samo što se voda neće zagrijavati uz pomoć vlastitih otpornika, već uz pomoć mikrovalne pećnice. Količinu vode, vrijeme i kapacitet potrebno je prilagoditi snazi mikrovalne pećnice.

Kako bi sačuvali zdravlje svog djeteta i i uštedjeli svoje vrijeme u našem web shopu možete kupiti Avent mikrovalni parni sterilizator.

Vaša Pčelica!