SAVJETI ZA SIGURNO I SRETNO UŽIVANJE NA PLAŽI S BEBOM

Ljeto je vrijeme za opuštanje i uživanje na plaži, a kada imate malu bebu, to je posebno vrijeme za stvaranje lijepih uspomena. No, boravak na plaži s bebom zahtijeva dodatnu pažnju i brigu kako bi se osigurala bebina sigurnost i udobnost.

Prigodno vrijeme za odlazak na plažu je rano jutro ili kasno poslijepodne. U tim dijelovima dana sunce nije toliko jako, pa su uvijeti pogodniji za boravak na plaži s bebom. Svakako treba izbjegavati direktno izlaganje suncu između 10.00 i 16:00 sati kada su sunčeve zrake najjače.

Budući da je bebina koža izuzetno osjetljiva na sunce, važno ju je pravilno zaštititi od UV zraka. Pola sata prije izlaska iz kuće, potrebno je bebu namazati kremom sa zaštitnim faktorom 50 i obvezno ju je nanositi više puta tokom dana

Također je obvezno ponijeti kapicu ili šeširić koji će bebu zaštititi od sunca. Najprikladnije će biti kapice sa šiltom i plaštom koji će štiti uši i vrat.

Na plažu uvijek treba ponijeti suncobran ili šator s UV zaštitom, kako bi bebi osigurali hladovinu i dodatnu zaštitu od vrućine.

Kako biste spriječili pregrijavanje i dehidraciju, bebu dojite ili dajte bočicu češće tijekom boravka na plaži kako bi zadovoljili njezinu potrebu za tekućinom.

Odaberite lagane i prozračne odjevne predmete za vašu bebu, poput pamučnih bodyja, kratkih hlačica i majica s dugim rukavima.

Prije odlaska na plažu izbjegavajte teške obroke kako biste izbjegli nelagodu i mučninu. Bebu hranite laganim obrocim, a tijekom boravka na plaži ponudite joj voće ili zdrave grickalice.

Budući da beba voli istraživati, ponudite joj igračke poput plastičnih kantica, lopatica, mekih loptica ili igračaka koje se mogu napuniti pijeskom. Pazite samo da igračke ne budu presitne kako ih dijete ne bi moglo progutati.

Prilikom ulaska s bebom u more budite vrlo pažljivi i držite bebu u naručju ili na sigurnoj udaljenosti od valova. Nikada ne ostavljajte bebu samu u vodi, čak ni u plićaku.

Pridržavajući se ovih savjeta uživajte u prekrasnom ljetu i neka vam svaki trenutak s bebom na plaži bude poseban i nezaboravan.

Vaša Pčelica!