PUTOVANJE S BEBOM

Slika na kojoj se prikazuje osoba, sjedenje, na zatvorenom Opis je automatski generiran

Putovanje s bebom može biti pravi izazov i zato ga je potrebno dobro isplanirati.

Za put obavezno pripremite: dovoljno vode i drugih napitaka (čaj, sokić), adekvatno pripremljenu hranu koja se ne kvari, djetetovu omiljenu igračku, rezervne pelene, vlažne maramice, dudu, ako ju dijete i inače koristi.

Najbolje je na put krenuti u vrijeme kada dijete inače spava, budući da većina djece obožava spavanje u automobili, velika je vjerojatnost da će prespavati veliki dio puta.

Potrebno je napraviti stanku u vožnji svakih sat i pol do dva, a i češće ako dijete teško podnosi vožnju. Prošećite, poigrajte se, pa će djetetu biti lakše nastaviti putovanje.

Ako Vaš automobil ima klimatizacijski uređaj, pazite da temperatura ne bude više od pet stupnjeva niža od vanjske temperature, te da ne puše direktno po djetetu.

Dijete smjestite u autosjedalicu, a stariju djecu vežite sigurnosnim pojasom automobila.

Provjerite da je autosjedalica ispravno i čvrstu pričvršćena za sjedalo u autu. Što znači da uopće ne smije plesati, između pojasa i djetetova tijela smije biti prostora za širinu prste, ne više. Djetetova glava ne smije biti viša od autosjedalice.

Nemojte pretjerivati sa prtljagom, već si unaprijed pripremite popis svega što Vam je potrebno.

Nikako nemojte djetetu dozvoliti da se za vrijeme vožnje igra predmetima poput balona, lopti i sličnih igračaka koje Vas mogu omesti u vožnji.

Malu djecu nikada ne ostavljajte samu u autu , bilo da spavaju ili da su budna, čak ni na nekoliko minuta.

Svakako bi Vam dobro došlo da na putovanje ponesete putni krevetić, nosiljka za bebu i kolica.

Sretno!

Vaša Pčelica!