PREDNOSTI NOŠENJA BEBE U NOSILJCI

Nošenje bebe u nosiljci potiče lučenje oksitocina i izvrstan je način za povezivanje s bebom, a ujedno olakšava život roditeljima, budući da im omogućuje da imaju slobodne ruke i istovremeno uživaju u blizini svog mališana.

Nošenje također pomaže u razvoju fizičkog, emocionalnog i intelektualnog rasta bebe.

Nošenje bebe omogućuje tzv. Klokansku njegu, odnosno kontakt “koža na kožu”, te se zahvaljujući roditeljskoj blizini djetetu pomaže u fiziološkoj regulaciji disanja i otkucaja srca, poboljšava mu se kontrola tjelesne temperature i, što je važno, taj kontakt pomaže laktaciji i dojenju.

Bebe koje se često maze brže rastu u usporedbi s bebama koje imaju manje izravnog kontakta s roditeljima.

Nošenje je također izvrsna prilika za bebu da vježba osnovne mišićne skupine tako što se mora kretati i držati glavu uspravno.

Jedna od glavnih prednosti nošenja bebe je ta što pomaže u razvoju bebinog osjećaja za ravnotežu.

Ukoliko beba ima grčeve, nošenje je dobra tehnika za umirivanje, a odlična je i za razvoj kukova, ukoliko koristite nosiljku koja omogućuje zdravo pozicioniranje kukova, a ne onu sa uskim sjedištem koja drži bebu za međunožje.

Nošenje vam omogućuje da prirodno komunicirate s djetetom, možete mu komentirati što se oko vas događa, objašnjavati što radite, ono će vas cijelo vrijeme gledati i slušati, što će pozitivno utjecati na razvoj govora.

Dokazano je da su nošene bebe sretnije, odnosno što se beba više drži, manje plače i traži pažnju, pa može mirno promatrati svoju okolinu, što uvelike potiče učenje.

Nošenje bebe smanjuje postporođajnu depresiju.

Nadamo se da su vas barem neki od ovih razloga uvjerili koliko je nošenje važno za vašu bebu, a na www.pcelica-babyoprema.hr možete potražiiti nosiljku koja će ispuniti sva vaša očekivanja.

Vaša Pčelica!