NAJVAŽNIJI RAZLOZI ZA KUPOVINU BALANS BICIKLA

Bicikl čiji je princip odgurivanje stopala od tla osvojio je srca mnogih mališana. Njegov jednostavan dizajn omogućuje korištenje već u ranom djetinjstvu.

Najčešće su izrađeni od drva ili su aluminijski, te su jednostavni za upravljanje.

Balans bicikl pozitivno utječe kako na emocionalne dojmove, tako i na hrabrost, volju za igrom i oblikovanje tjelesnih osobina djeteta.

Proizvođači preporučuju balans bicikl za mališane starije od 18 mjeseci, ali ta je odluka individualna.

Nikako nije dobro prisiljavati dijete da se vozi niti vršiti pritisak na njega, već treba pričekati trenutak kada je dijete emocionalno i fižički spremno za taj pokret.

Možete ga kupiti djetetu kada primjetite da je hrabro i izražava volju i interes za bicikl, ako može samostalno hodati i održavati ravnotežu, ako može sinkronizirati naizmjenične pokrete udova, tjelesno se pravilno razvija – ne pokazuje nikakve poremećaje mišićno koštanog sustava, doseže visinu prikladnu za ponuđene modele bicikala.

Vrlo je važno odabrati bicikl odgovarajuće veličine, a to znači da dijete može nogama dotaknuti tlo i koljena su mu pod ugodnim kutem, a sjedalo i ručice su otprilike na istoj razini.

Balans bicikl je puno sigurniji od tricikla i bicikla s pomoćnim kotačima, a djeca vrlo brzo svladaju rad nogu, koncentriraju se na ravnotežu i manje padaju.

Balans bicikl doprinosi razvoju motoričkih vještina djeteta, a kada dijete nauči držati ravnotežu bez problema će moći upravljati biciklom s pedalama bez pomoćnih kotačića.

Najbolji model balans bicikla za Vašeg mališana potražite na www.pcelica-babyoprema.hr

Vaša Pčelica!