NAJBOLJA DEKICA ZA BEBU

Zbog toga što je koža novorođenčeta nježna i osjetljiva i ne smije biti izložena nikakvim štetnim, iritativnim ili alergogenim materijalima izvana, pri odabiru dekice jako je bitno voditi računa o sastavu materijala od kojeg je napravljena.

Materijal od kojeg je izrađena dekica utječe na kvalitetu, trajnost i udobnost bebe. Zbog toga je vrlo važno da deka koju odaberete bude mekana i ugodna na dodir, unatoč proteku vremena i broju pranja. Uz odgovarajuću veličinu i pravilnu njegu dekicu ćete moći koristiti dugi niz godina.

Pri odabiru dekice treba obratiti pažnju na sigurnost, sastav i kvalitetu jer sve ove karakteristike imaju veliki utjecaj na razvoj djeteta, udobnost i higijenu spavanja.

Zbog toga su najbolji izbor dekice koje su izrađene od najkvalitetnijih materijala – mekanih, nježnih i prirodnih, a poželjno je da posjeduju Oeko-Tex standard 100 certifikat – to je jamstvo da tkanina ne sadrži štetne tvari.

Dva najbolja materijala za dječju deku su pamuk i bambusovo vlakno. Ovi materijali su osjetljivi te sigurni za osjetljivu kožu bebe.

U jesen i zimu dobro će doći toplije dekice koje će bebu učinkovito zaštiti od hladnoće i vjetra. U tim slučajevima pravi izbor je pamučna dekica koja savršeno prozračuje i upija vlagu, pa možete biti sigurni da se dijete neće pregrijavati.

Osim tkanine, pripazite i na veličinu, te kvalitetu dekice. Najpopularnija veličina dječjih deka je 80×100 cm. Ta univerzalna veličina odlična je za pokrivanje bebe u kolicima ili nosiljci, a dobro će poslužiti i za pokrivanje djeteta od 2-3 godine.

Iako roditelji najčešće biraju dekice prema spolu djeteta, praktičnije je odabrati dekice u neutralnim, prigušenim bojama koje su prikladne i za djevojčicu i za dječaka, ako ih želite sačuvati za sljedeće dijete.

Na www.pcelica-babyoprema.hr izbor dekice za bebe je velik i sigurni smo da će svaka mama pronaći model koji joj najviše odgovara.

Vaša Pčelica!