KAKO ODABRATI KREVETIĆ ZA BEBU

Dječji krevetić je na vrhu popisa za kupovinu koju mladi roditelji obavljaju prije rođenja djeteta. S obzirom da je izbor u trgovinama vrlo bogat i raznolik, glavni kriteriji pri odabiru trebaju biti sigurnost i praktičnost.

Prema dobi dječji krevetići se dijele na:

1. Kolijevka za bebu – prilagođene su za spavanje bebe u prvih nekoliko mjeseci života.

2. Krevetić za zajedničko spavanje (Co- sleeping krevetić ) – ukoliko krevetić želite koristiti kao krevet za zajedničko spavanje, vrlo je praktičan, ne zauzima mnogo prostora, a odličan je izbor za mamu koja doji.

3. Standardni dječji krevetić – prilagođen je za spavanje djeteta do navršene treće godine života.

Slika na kojoj se prikazuje pod, na zatvorenom, namještaj, bijelo

Opis je automatski generiran

4. Modularni dječji krevetić – zamišljen je kao krevetić koji raste s djetetom pa se može koristiti do 12. godine djetetova života.

Budući da je dječji krevetić mjesto gdje će dijete provoditi najviše vremena u prvim tjednima života, vrlo je važno da je čvrst, izrađen od kvalitetnih materijala, te obojan netoksičnim bojama, te da ne sadrži nikakve pomične dijelove ili dijelove koji se mogu odvojiti.

Standardna dimenzija dječjeg krevetića je 120×60 cm, minimalna dubina bi trebala biti 60 cm uzimajući u obzir i debljinu madraca, a razmak između šipki između 45 i 66 mm kako bi se spriječilo da se dijete zaglavi između njih.

Svakako treba izabrati krevetić s podesivom podlogom. Poželjno je da krevetić ima barem dvije razine podešavanja visine madraca, kako bi se mogao prilagoditi rastu bebe.

Gornji položaj bit će prikladan za bebu koja je tek rođena, a mami će biti ugodno jer se neće trebati previše savijati. Kako dijete raste madrac se može spustiti u donji položaj kako bi se spriječilo da dijete padne preko boka.

Kako bi krevetić mogli premještati s jednog mjesta na drugo dobro je ima kotače koji se mogu zakočiti.

Moderan krevetić koji se pretvara u krevetić za starije dijete je svakako dobra investicija. To je krevetić koji raste zajedno s djetetom, pa kada standardna veličina krevetića 120×60 cm postane premala, vrlo lako se može promijeniti oblik kreveta u klasični dječji krevet.

Na www.pcelica-babyoprema.hr možete pogledati raznoliku ponudu krevetića vrhunskih talijanskih brendova.

Vaša Pčelica!