KAKO ODABRATI IGRAČKU ZA BEBU

Tijekom odrastanja djeca postupno upoznaju sebe i svijet oko sebe, a igračke im u tome pomažu. Zbog toga je igra izrazito važan dio odrastanja kroz koji dijete stječe različite vještine, oblikuje svoju osobnost i poboljšava svoje kognitivne funkcije.

Pri odabiru igračaka uvijek treba voditi računa da odgovara djetetovoj dobi, da je izrađena od kvalitetnih materijala i da je sigurne izrade.

Igračke za bebu od 0-3 mjeseca

U ovom periodu beba uglavnom leži i nije sposobna ništa napraviti sama.

Potrebno ju je stimulirati odgovarujućim igračkama koje doprinose razvoju motorike ruku, koordinaciji oko-ruka kao što su glazbeni vrtuljak, podloge za igru, zvučne igračke koje imaju ugodan i opuštajući zvuk, mekane i plišane igračke, razne zvečke.

Igračke za bebu od 6-9 mjeseci

Beba već samostalno sjedi i može držati igračke u ruci. Uživa u hvatanju i bacanju stvari, pa je vrlo važno da igračke ne budu tvrde i teške.

Sada je pravo vrijeme za igračke koje treba udarati ili pritiskati da bi se čuo neki zvuk, zvučne i interaktivne knjige, slaganje kockica i posudica, razne slikovnice i knjige za kupanje, dječje udaraljke, mekane loptice.

Igračke za bebu od 9-12 mjeseci

U ovom periodu većina beba već puže. Kako bi ubrzali njihove prve samostalne korake dobro će Vam doći igračke kao što su guralice za prohodavanje ili autići guralice.

Pogledajte naš web shop na www.pcelica-babyoprema.hr i izaberite savršenu igračku za Vašeg mališana

Vaša Pčelica!