Kako odabrati dudu varalicu za bebu

Slika na kojoj se prikazuje tekst, zid, na zatvorenom, osoba Opis je automatski generiran

Male bebe imaju jaku potrebu sisanja zbog gladi, utjehe i povezivanja s majkom. Sisanjem dude u takvim situacijama, beba se tješi i zbog toga su dude varalice jako popularne.

Iako su mišljenja o tome, treba li djetetu dati dudu ili ne podijeljena. Dok je nekima duda varalica spas i za najtvrdoglaviji plač, drugi se izričito protive njenoj upotrebi.

Budući da je duda manje štetna od sisanja palca, bolja je i zbog toga što majka ima potpunu kontrolu i može odlučiti kada će je izbaciti iz upotrebe. Mnogi se slažu da ograničena upotreba dude ne uzrokuje oštećenja ni zubima, ni zubnim lukovima ako se koristi najviše do druge godine života.

Kod djece rođene u terminu, preporučljivo je početi koristiti dudu od 4-6. tjedna života, kada je već uspostavljeno dojenje. Kod nedonoščadi upotreba dude može olakšati sticanje sposobnosti sisanja i gutanja.

Prilikom izbora dude varalice važno je obratiti pažnju na to da ne sadrži BPA, da su ortodontske i da podržavaju prirodan razvoj bebinog nepca.

Kako biste odabrali idealnu dudu varalicu, uzmite u obzir bebinu dob, osjetljivost bebine kože i bebine preference.

Kako biste pronašli odgovarajuću vrstu dude varalice za svoju bebu poznati engleski brand Avent Phillips nudi različite vrste duda varalica:

Duda Mini:

Mini duda varalica s izuzetno malim i laganim štitnikom dizajniranim da ne dodiruje nos.

Savršeno će odgovarati novorođenčetu.

Soothie

Jednodijelna duda varalica napravljena od silikona medicinske klase. Za razliku od obične dude varalice, Sootie omogućuje da bebi u isto vrijeme osigurate ugodu svog prsta jer ima otvor na prednjoj strani.

Veličine: 0-3+ mjeseca

Classic

Duda varalica za svakodnevnu općenitu uporabu. Budući da se potreba za umirivanjem može pojaviti i danju i noću, postoji i duda koja svijetli u mraku.

Veličine: 0-6, 6-18 mjeseci

Ultra Air

Duda za bebe sa osjetljivom kožom, ima veće otvore za zrak koji pomažu da bebina koža ostane suha uz ugodan osjećaj.

Veličine: 0-6, 6-18, 18+ mjeseci

Ultra soft

Duda varalica dizajnirana je s fleksibilnim i mekim štitnikom, te dodatnim protokom zraka, tako da ne ostavlja tragove na koži niti je iritira.

Veličine: 0-6, 6-18 mjeseci

U našem web shopu možete pogledati raznoliku ponudu Avent duda varalica.

Ako beba ne prihvaća dudu varalicu, ne treba na njoj inzistirati. Možda će Vam u početku život biti malo teži, ali nećete prolaziti muke odvikavanja od dude.

Vaša Pčelica!