KAKO IZABRATI POSTELJINU ZA BEBU

U prvim mjesecima života beba najviše vremena provodi spavajući i zbog toga je vrlo važno odabrati odgovarajuću posteljinu koja će biti prozračna, nježna, lagana i mekana.

S obzirom da je bebina koža osjetljiva i manje otporna na bakterije i štetne tvari iz okoliša, posteljina bi trebala biti od prirodnih materijala kako ne bi izazvala alergijske reakcije.
Najbolji izbor je pamučna posteljina, zbog toga što je pamuk prirodna sirovina, prozračan je i omogućava koži da diše, te neće izazIvati iritacije.

Posteljine od 3,5 i 6 dijelova sadrže i ogradicu za unutarnji dio krevetića koja će štiti Vašu bebu od ozljeda. Ogradica će također spriječiti guranje ruku i nogu između prečki na krevetiću.

Potrebno je osigurati barem tri do pet setova posteljine, jer će sigurno biti dana kada ćete na dnevnoj bazi morati i po nekoliko puta promijeniti cijelu posteljinu.

Budući da dječju posteljinu treba češće prati i zbog toga pri odabiru svakako treba voditi računa o izdržljivosti materijala, i o tome da se navlake mogu lako i jednostavno skinuti.

Preporučujemo da uz posteljinu svakako nabavite i vodnepropusni prekrivač za madrac, kako bi ga zaštitili od raznih bebinih nezgoda.

Prvih šest mjeseci života mala beba u krevetiću ne bi trebala imati pokraj sebe nikakvih jastuka, dodatnih prekrivača ni igračaka kako se ne bi ugušila.

Zasigurno je najzabavniji dio prilikom kupnje posteljine odabir dizajna, koji će se uklopiti u krevetić i bebinu sobu.

Kako bi izabrali najbolju posteljinu za Vašu bebu, pogledajte našu ponudu preslatke dječje posteljine na www.pcelica-babyoprema.hr

Vaša Pčelica!