KAKO IZABRATI GRIZALO ZA BEBU I KAKO GA KORISTITI

C:\Users\Ivo\Downloads\61YqCF35CLL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpeg

Grizalo je izvrsno pomagalo u procesu nicanja zubića kod beba, koje pruža olakšanje od nelagode i iritacije.

Prvo i najvažnije je da odaberete grizalo koje je izrađeno od materijala koji su sigurni za žvakanje. Silikon, guma i drugi certificirani materijali su dobar izbor. Pazite da nikako ne sadrže štetne kemikalije poput BPA, ftalata ili lateksa.

Različite teksture nekih grizala pružaju dodatno olakšanje za bebu tijekom nicanja zubića. Teksture mogu varirati od mekanih i nježnih do reljefnih ili hladnih, pružajući različite senzacije tijekom žvakanja.

Grizala su dostupna u različitim veličinama prilagođenim različitim fazama razvoja djeteta. Zbog toga je vrlo važno da odaberete grizalo koje odgovara dobi vaše bebe i trenutnoj fazi nicanja zubića.

C:\Users\Ivo\Downloads\KID_F19_1313012834_1313012563_1313012613_L_01-Large.jpeg

Neka grizala se mogu ohladiti u hladnjaku i tako vašem mališanu pružiti dodatno olašanje budući da hladnoća može smanjiti upalu i iritaciju.

Prilikom odabira grizala obratite pažnju na to da se jednostavno čiste i održavaju. Većina grizala može se prati sapunom i vodom, ali je dobro uvijek provjeriti upute proizvođača.

Bebe obično počinju pokazivati znakove nicanja zubića oko 4-6 mjeseca, i tada ćete primjetiti pojačanu slinu, žvakanje i iritaciju, te je to ujedno i najbolje vrijeme da mu date grizalo.

Dobro je zapamtiti da je svaka beba jedinstvena, pa je važno pratiti njene reakcije i prilagoditi izbor grizala njenim individualnim potrebama.

Na www.pcelica-babyoprema.hr izaberite grizalo koje će najbolje odgovarati vašoj bebi.

Vaša Pčelica!