BAMBUS PELENE – SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NJIMA

Pelene od bambusa izrađene su od mekanih bambusovih vlakana, a posljednjih godina su vrlo popularne. Odlikuju se vrlo širokim spektrom primjene, a svojim svojstvima pomažu u zaštiti nježne dječje kože.

Tkanina od bambusa je materijal prirodnog podrijetla, a odavno je poznato da su prirodni materijali najbolji za kožu. Bambusova viskoza se uz organski pamuk, smatra jednom od ekološki najsigurnijih tkanina.

Prednosti bambusovih pelena su što su vrlo upijajuće – upijaju do 60% više vlage od tradicionalnih pamučnih pelena, otporne su na neugodne mirise i imaju izvrsnu termoregulaciju. Pomažu održati temperaturu nižom za 2-3 stupnja kada je vruće, a na niskim temperaturama održavaju kožu ugodno toplom. Osim toga, učinkovito zaustavljaju UV zračenje, štiteći od štetnog djelovanja sunca.

Imaju protuupalna i antibakterijska svojstva, sprječavaju rast mikroorganizama, što pomaže u održavanju higijene. Djeluju protuupalno i umirujuće na bebinu kožu, ubrzavaju regeneraciju epiderme i spriječavaju bolne iritacije.

Površina pelene je nevjerojatno mekana i ugodna na dodir, antistatična, ali vrlo izdržljiva. Lako se održavaju čistima, peru se na max. 40 stupnjeva u perilici bez omekšivača, a oprane se iznimno brzo suše.

Zbog svojih svojstava preporučuju se djeci s atopičnom kožom i kožom sklonom alergijama.

Važna prednost višekratnih pelena od bambusa je činjenica da su univerzalne i da će poslužiti u mnoge svrhe kao npr. za brisanje bebinih usta, umotavanje bebe u prvim danima života, kao plahta za kolica ili krevetić, krpa za pranje koja neće iritirati nježnu bebinu kožu, pokrivač nakon kupanja ili ručnik, plišana igračka, zaštita od sunca tijekom vožnje, lagana ljetna dekica ili podloga za stolić za prematanje,

Zbog mnogih primjena, te prekrasnih uzoraka i raznolikosti boja, pelene od bambusa izvrsne su i kao poklon novopečenim roditeljima.

Odaberite najljepše bambus pelena za vašeg mališana na www.pcelica-babyoprema.hr.

Vaša Pčelica!